POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Obutev Jazbec (https://jazbecobutev.com) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1)

 

S spletno trgovino Obutev Jazbec (https://jazbecobutev.com) upravlja podjetje Jazbec d.o.o., Sebenje 70 , 4294 Križe, matična številka: 5577411000, davčna Številka: 97880892 ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Obutev Jazbec, pravice in obveznosti uporabnika in upravljalca ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

 

 • VRSTE UPORABNIKOV

 

 

Za nakup v spletni trgovini preko navedenih povezav se uporabniku ni potrebno registrirati. 

 

Spletna trgovina je namenjena fizičnim osebam – potrošnikom, kateri kupujejo blago izključno za namene izven svoje pridobitne dejavnosti.

 

Pravne osebe nas za nakup lahko kontaktirajo na elektronski naslov info@jazbecobutev.com.

 

 

 • DOSTOPNOST INFORMACIJ

 

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju katero upravlja spletno trgovino (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

 

 • CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

 

 

Ponudbe na spletni strani so časovno in količinsko omejene, kot je objavljeno na spletni strani. 

 

Objavljene količine izdelkov na zalogi so informativne in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudnik lahko omeji največje število nakupov posameznega izdelka na uporabnika in s tem svojim uporabnikom zagotovi pošteno nakupovalno okolje.

 

Vse cene na spletni strani so dokončne glede na dan naročila. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. 

 

Vrednost naročila in strošek poštnine sta razvidna iz cenika na strani za naročilo in v e-mail sporočilu, ki ga dobite po potrditvi naročila. Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roka dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

 

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost, po stopnjah veljavnih na dan naročila, razen če ob ceni ni posebej navedeno da ne vsebuje davka na dodano vrednost. 

 

 

 • NAROČILO

 

 

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku ko prodajalec pošlje kupcu obvestilo o dostavi naročila. Od tega trenutka so vse cene, količine in drugi pogoji fiksni in zavezujejo tako prodajalca kot kupca. Kot kupec velja oseba s podatki kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 

Kupec izbere vrsto, velikost izdelka ter količino. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne korekture in potrdi naročilo. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, kliknite na povezavo “Odstrani”, ki se nahaja ob izdelku. Če želite dodati določen izdelek v košarico, morate klikniti na povezavo “Nadaljujte z nakupovanjem”. S klikom na omenjeno povezavo se vrnete v spletno trgovino.

 

Svoje naročilo zaključite s klikom na gumb “Zaključite naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani prikaže tekst “Prejeli smo vaše naročilo.” Poleg tega boste na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi o naročilu.

 

Po zaključku naročila boste na posredovani elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, prejeli elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila. V omenjenem elektronskem sporočilu boste tudi seznanjeni, da nam lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj pišete na elektronski naslov info@jazbecobutev.com

 

Za dostavo naročenega blaga prodajalec uporablja dostavno službo družbe GLS Slovenija (General Logistics Systems d.o.o. Ljubljana), Pošte Slovenije ali drugih ponudnikov teh storitev.

 

Strošek dostave se zaračunava v višini 3,66 EUR za nakup s plačilom preko spleta oziroma v višini 4,88 EUR za nakup s plačilom po povzetju. Cena stroška dostave vsebuje 22% DDV.

 

Za nakup nad 50 EUR se strošek dostave ne zaračunava. V kolikor vsi naročeni izdelki niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja prodajalec. Kupec plača kupnino ob prevzemu pošiljke..

V primeru nepričakovanega podaljšanja roka dostave za dlje časa, kot je navedeno v Pogojih poslovanja, je kupec obveščen preko elektronske pošte.

 

Naročeno blago bo odpremljeno v roku do 2 delovnih dni od datuma, ko na vaš elektronski naslov prejmete potrdilo o naročilu. V primeru kakršnihkoli nepričakovanih zapletov ali zamude pri vašem naročilu boste o tem prejeli obvestilo preko elektronske pošte, v katerem bo naveden predviden rok dostave naročila.

 

Preklic naročila

 

Pravico do preklica naročila ima kupec vse do prejema obvestila o predaji pošiljke v dostavo na posredovan elektronski naslov. Po prejemu omenjenega obvestila o dostavi naročila preklic naročila ni več mogoč. Delni preklic naročila ni mogoč.

 

Možnost spremembe naročila

 

Vse želene spremembe v zvezi z oddanim naročilom lahko sporočite tako, da pošljete odgovor na elektronsko sporočilo “Prejeli smo vaše naročilo”, ki ste ga prejeli ob oddaji naročila, ali pa nas kontaktirate preko elektronske pošte (info@jazbecobutev.com ). Pri tem se bomo potrudili, da vam spremembo naročila omogočimo, vendar pa vam ne moremo zagotoviti, da bo spreminjanje že oddanega naročila možno o čemer vas bomo obvestili po elektronski pošti na vaš naslov katere ste navedli ob naročilu.

 

 

 • NAČIN PLAČILA

 

 

Prodajalec omogoča plačilo naročenega blaga:

 • po povzetju – plačilo z gotovino ob dostavi naročenega blaga
 • spletno plačilo z uporabo storitve PayPal

 

 

 • PRAVICA KUPCA DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

 

 

Kupec (velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima v skladu z zakonskimi določili pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalcu sporoči da odstopa od pogodbe, ne da bi bil dolžan navesti razlog svoje odločitve. 

 

Svojo odločitev je kupec dolžan sporočiti prodajalcu v navedenem roku ki začne teči en dan po datumu prevzema blaga preko elektronske pošte info@jazbecobutev.com

V primeru odstopa od pogodbe kupec vrne blago po pošti prodajalcu na naslov: Jazbec d.o.o., Sebenje 70, 4294 Križe.  

 

Blago mora kupec vrniti prodajalcu nepoškodovano, v nespremenjeni količini, obutev ne sme biti nošena in v originalni embalaži, razen če je uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

 

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). 

 

Izdelek, ki ga želite vrniti, mora biti:

 • neuporabljen, nenošen, čist in nepoškodovan, s pritrjenimi etiketami in v originalni embalaži

izdelke, ki so prodani v kompletu, je treba vrniti hkrati,

 • embalaža izdelkov mora ostati originalno zaprta,
 • čevlji morajo biti vrnjeni v škatli od čevljev, pri čemer škatla ne sme biti popisana, niti polepljena s poštnimi nalepkami in selotejpom, ampak jo je potrebno zaščititi z ustrezno embalažo,
 • nogavice, iz higienskih razlogov niso primerni za vračilo,
 • če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka žal ni več možno.

 

Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek. 

 

Kupec je dolžan prodajalcu sporočiti številko transakcijskega računa in ime banke pri kateri ima račun na katerega želi prejeti vrnjeno kupnino, Vračilo kupnine v gotovini ni možno.

 

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema vrnjenega blaga.

 

Pri vračilih blaga, ki je bilo plačano s Paypal-om si pridržujemo pravico vrniti kupnino preko Paypal-a. 

 

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov lahko kupcu ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca na elektronsko pošto. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

 

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

 

 • REKLAMACIJE IN STVARNE NAPAKE

 

 

Prodajalec jamči za kakovost izdelkov v zakonitem roku, ki začne teči z vročitvijo blaga potrošniku pod pogojem, da je kupec upošteval navodila za uporabo in vzdrževanje izdelka, ki so priložena v paketu. Kupec lahko reklamacijo iz naslova stvarnih napak uveljavlja v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Kdaj je napaka stvarna?  Predvsem kadar artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo ali kadar se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema, izjema so le modeli, prikazani zaradi obvestil.

 

Kako se preverja primernost artikla? Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Kako se stvarno napako uveljavi? Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla z dostavo na naslov Jazbec d.o.o., Sebenje 70 , 4294 Križe.

 

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

 

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek svoje spletne trgovine in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

 

Prodajalec odgovarja za poškodbe izdelkov med prevozom do kupca. V primeru očitnega znaka poškodb (raztrganega ovoja, deformacij itd.) mora kupec zavrniti pošiljko, da se izogne morebitnim zapletom pri reklamiranju poškodovanega blaga.

 

Če ste po prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, vendar niste pošiljke takoj zavrnili, morate sprožiti postopek odškodnine pri dostavni službi.

 

 

 • VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

 

 

Upravljalec spletne trgovine se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.

 

Upravljalec za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, naslov kupca, naslov za dostavo, kontaktni telefon in e-poštni naslov in arhiv komunikacije s trgovino.

Upravljalec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

 

Podatki kupca v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova ter ustrezno programsko (antivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

 

 • OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 

 

Obutev Jazbec spletna trgovina se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Izdelki v ponudbi ustrezajo namenu, ki je razviden iz opisa in slike, vendar kljub temu lahko pride do napak pri opisu ali sliki in tega ne uspe takoj odpraviti. V takem primeru bo spletna trgovina Obutev Jazbec kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

Obutev Jazbec spletna trgovina ima možnost od odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Obutev Jazbec spletna trgovina v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

Upravljalec spletne strani si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali omejiti dostop do spletne strani zaradi tehničnih in drugih težav ali zaradi vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine.

 

Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne izgube, škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.

 

 

 • DELOVANJE SPLETNE STRANI – PIŠKOTKI

 

 

Zakon o elektronskih komunikacijah določa pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij oziroma dostopa do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do  medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene, kar pa je zakonodajalec z novelo zakona ZEKom-1 uredil.

Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke. 

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo spletnih straneh posameznih izdajateljev spletnih brskalnikov.

Z izključitvijo pišktkov, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene. 

 

 

 • PRITOŽBE IN SPORI

 

 

Obutev Jazbec spletna trgovina spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, varstvu osebnih podatkov in elektronskih komunikacijah. Po vseh svojih močeh se trudi izpolnjevati svoje dolžnosti zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

 

V primeru težav se kupec s prodajalcem Obutev Jazbec spletna trgovina lahko poveže telefonsko na številko 041 627 881 ali po elektronski pošti na e-poštni naslov info@jazbecobutev.com. Pritožbo kupec odda preko e-poštnega naslova info@jazbecobutev.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Obutev Jazbec spletna trgovina se zaveda , da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Obutev Jazbec spletna trgovina prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje sporov

 

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Spletna trgovina, Jazbec d.o.o., Sebenje 70 , Križe, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije in EU, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

 

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Ti splošni pogoji veljajo od 1. junija 2020